Son Güncelleme:
Elektrikli arabalar giderek daha popüler hale geliyor. Ülkeler ilerleyen yıllarda benzinli ve dizel araç üretimini yasaklayarak sadece elektirkli otomobillere dönmeye karar verdi. Buna örnek olarak Avrupa Birliği, yeni benzinli ve dizel otomobilleri 2035'te yasaklayacak. Peki neden elektrikli otomobiller tercih edilecek? Daha düşük işletme maliyetleri ve emisyon sorunları firmaları ve ülkeleri elektrikli ve hibrit modellere yöneltiyor. Peki hibrit, elektrik ve Plug-in Hibrit araçların farkları neler? İşte detaylar!
Kendi kendini şarj eden bir hibrit, geleneksel benzinli veya dizel yakıtlı bir araca alışmış bir sürücü için genellikle en kolay geçiştir. Kendi kendini şarj eden hibritler, fişe takmaya gerek kalmadan daha düşük yakıt maliyetler sunar. Bu hibritlerde şarj edilebilir fişli pil veya kablo bulunmamaktadır.
Plug-in hybrid diğer bir deyişle PHEV'ler, bir Hybrid otomobilden tamamen elektrikli bir araca doğru bir sonraki adımdır. Plug-in hybrid, hibrit bir araca benzer, ancak düzenli şarja ihtiyaç duyacaktır. Pil gücü bitene kadar elektrikle çalışacak ve ardından yakıtla çalışan bir motor devreye girecek şekilde tasarlanmıştır.
PHEV'ler genellikle belli bir menzili elektrikle gider, pil bittiğinde de benzinli veya dizel motor otomatik olarak devreye girer.
>> Hibrit vs Plug-In Hibrit <<
Akü azalırsa, yakıtla çalışan motor otomatik olarak devreye girer.
Elektrik pili kullanarak kısa yolculuklarda çok düşük maliyetli sürüş imkanı sağlanır.
Rejeneratif frenleme teknolojisi enerji israfını azaltır.
Tamamen elektrikli bir araç, yalnızca bir elektrik pili ile çalışan modellerdir. Bu araçlarda benzinli veya dizel motor bulunmamaktadır. Benzin veya dizel maliyetinin olmadığını, yağ ve filtre değişiminin olmadığı bir araç elbette herkesin hayali.
Yakıt için benzin veya dizel maliyeti bulunmamaktadır.
Bakımları daha düşüktür.
Devlet teşvikleri ve indirimleri mevcut.
Sıfır emisyon.
Sessiz.